EUs 12 råd om kræftKræft er den sygdom, der hvert år tager livet af flest europæere. Den største årsag til kræft er rygning efterfulgt af overvægt, forkert kost, manglende fysisk aktivitet og indtag af alkohol. Derfor er disse områder omdrejningspunktet i EUs liste med 12 råd om kræft.

Viden og handling

EUs 12 råd om kræft er den europæiske måde at give os mere viden om kræft og ikke mindst at give os nogle muligheder for at handle: Ultimativt er målet at nedsætte risikoen for at vi får kræft.

EU – eller rettere sagt Det Europæiske Agentur for Cancer Research og verdenssundhedsorganisationen WHO – har udarbejdet listen med 12 råd om kræft. Listen – også kaldet Det Europæiske Kodeks mod Kræft – er baseret på den mængde af viden, europæiske forskere har i dag.

På denne liste finder du retningslinjer inden for 12 områder, hvor der i dag findes vægtig og vigtig viden i forhold til kræft.

EUs 12 råd om kræft fokuserer på:

 1. Tobak
 2. Indirekte rygning
 3. Vægt
 4. Fysisk aktivitet
 5. Kost
 6. Alkohol
 7. Sol
 8. Kemikalier/giftstoffer
 9. Stråling
 10. Amning / hormonbehandlinger
 11. Vaccinationer og infektioner
 12. Screening

Forklaringer og svar

Ud over selve listen med de 12 råd om kræft, finder du også en lang række uddybninger og forklaringer, ligesom du finder svar på en masse spørgsmål.

Vil du f.eks. vide mere om kost, kan du ud over beskrivelse af hvad en sund og varieret kost er, også få svar på spørgsmål som:

De 12 råd om kræft – in English

Indtil videre kan de 12 råd om kræft og alle de nyttige informationer, der giver dig yderligere forklaringer, kun læses på engelsk:

European Code Against Cancer – 12 ways to reduce your cancer risk.

Pin It on Pinterest

Share This