Fodbold Fitness ABC (After Breast Cancer) er et forskningsprojekt for kvinder, der er blevet behandlet for brystkræft inden for de sidste fem år.

Læs mere om Fodbold Fitness ABC (After Breast Cancer).

Hvad er meningen med Fodbold Fitness ABC?

Fodbold Fitness ABC er et tilbud om sund, sjov og social motion, der kombinerer fitness- og fodboldtræning for kvinder, der har lidt eller slet ingen erfaring med fodbold.

Fodbold Fitness ABC (After Breast Cancer) for kvinder, der har haft brystkræftOver en periode på 12 måneder træner kvinder, der har haft brystkræft og følges af forskere, Fodbold Fitness. Deres resultater sammenholdes med en kontrolgruppe.

Formålet er at se og måle, hvordan motion påvirker kroppens deponering af fedt og tab af muskel- og knoglemasse. To ting, der for brystkræftkvinder påvirkes i livet efter kræft som senfølger af deres kræftbehandling.

Noget for dig?

Hvis du har haft brystkræft og er blevet behandlet inden for de seneste fem år, kan du søge om at deltage i forskningsprojektet.

Du behøver ikke at have spillet fodbold før eller være en stjerne til det.

Hovedformålet med Fodbold Fitness ABC er ikke at danne et elitehold for brystkræftoverlevere, men derimod at undersøge sammenhængen mellem motion og livskvalitet efter brystkræft.

Forskningsprojektet løber over en periode på 12 måneder og foregår på Østerbro i København.

Der skal bruges brystkræftoverlevere til to grupper: Selve fodboldfitness-gruppen og en kontrolgruppe.

Brystkræftoverlevere i alle aldre opfordres til at søge om at være med.

Uanset om du udtages til den ene eller anden gruppe, så får du et sjovt år med motion og nye relationer.

Klik nærmere og læs, hvordan du kontakter de ansvarlige for Fodbold Fitness ABC.

Hvem står bag Fodbold Fitness ABC?

Forskningsprojektet er et samarbejde mellem en lang række organisationer: Universitets Hospitalernes Center for Sundhedsfaglig Forskning (UCSF), Syddansk Universitet, Onkologisk Klinik på Rigshospitalet, Københavns Universitet samt Østerbro Idrætsforening.

Pin It on Pinterest

Share This