Er en bh med lomme anderledes end en almindelig bh?

Du kan nok ikke afgøre det ved første øjekast, men der er flere forskelle.

Protese bh’en med lommer en har en række unikke egenskaber, der adskiller den fra en almindelig bh.

I denne artikel får du overblik over, hvad der er særligt ved en bh med lomme til protese.

Du får alle de detaljer, der er gode at vide besked om, når det drejer sig om lingeri til brystopererede kvinder plus en masse god viden om størrelser og muligheder.

Hvem bruger bh med lomme?

En bh med lommer eller en bh til protese er en bh til brystopererede, dvs. den er særligt designet til kvinder, der efter brystoperationen har brug for en særlig bh.

Det er kvinder, der har fået

 • fjernet et bryst
 • lavet en brystoperation (en brystforstørrende operation eller en brystreducerende operation)
 • lavet en rekonstruktion af brystet
 • fået en anden form for brystoperation

Protesebh til dig, der har fået fjernet et bryst

Nogle kvinder, der rammes af brystkræft, får fjernet deres bryst fuldstændigt. Det sker ifølge sundhed.dk for cirka hver 4. brystkræftramte kvinde, hvor det ikke er muligt at lave en brystbevarende operation, og brystet må fjernes helt. Denne type operation kaldes en mastektomi, mens en brystbevarende operation hedder lumpektomi.

Nogle af disse kvinder får lavet nyt bryst i samme operation som når brystet fjernes. Det kaldes en primær rekonstruktion. Operationen varer mange timer. 10 timer er ikke ualmindeligt.

Andre kvinder fravælger operationen med at få lavet et nyt bryst – kaldet en rekonstruktion – eller bliver rådet til at vente til efter de er færdige med deres strålebehandling. Disse kvinder får i stedet bevilget en brystprotese af silikone, der erstatter det fjernede bryst.

 

Hvid Nora BH med lommeBevar dig selv og din kvindelighed

Selv om du har fået fjernet dit bryst og har brug for en protese bh, så slutter dit liv ikke der. Tværtimod.

Du kan både bevare dig selv OG din kvindelighed selv om du skal gå med en protese-bh.

Der findes nemlig både et meget stort udvalg af bh’er med lomme til protese og en række forskellige designs.

Der er noget til alle kvinder. Uanset alder og stil, så er der en lomme-bh til dig. Uanset om du er til det enkle, det forførende, det praktiske, det pigede, det pyntede, det med blonder eller det farvestrålende.

 

Producenter af protesebh’er

Amoena og Anita er sammen med ABC nogle af mærker, der borger for kvalitet og velvære, når du skal vælge din bh med lomme til protese. Disse firmaer er alle velanerkendte producenter af protesebh’er.

Lommen er syet ind i bh’en, så kvinden kan placere sin brystprotese i den og leve sit liv uden at bekymre sig om protesen.

Der er lomme i begge sider af brystholderen, så det er underordnet om brystprotesen skal ligge i højre eller venstre side.

[button link=”https://livja.dk/produkt-kategori/bher-2/” type=”big” color=”lightblue” newwindow=”yes”] Klik nærmere og se det store udvalg af bh’er med lomme[/button]

 

Er det nødvendigt med en lomme i bh’en?

Måske tænker du, at du kan nøjes med de bh’er, du allerede har i skuffen, når du bliver opereret og får fjernet dit bryst?

Det kan sagtens være, at du kan det. Måske vil det fungere fint for dig. Det gør det for nogle brystopererede. Særligt kvinder, der ikke har en alt for stor barm.

Hvis du bruger en almindelig bh uden lomme skal du kunne finde ro med, at din protese kan bevæge sig frit rundt i din brystholder. Det kommer tit bag på kvinder, hvor meget sådan en protese i virkeligheden bevæger sig rundt, når de bevæger sig!

“Jeg tænkte først, at det var noget pjat det der med at købe en speciel bh med lomme til min protese. Derfor brugte jeg bare de bh’er, jeg allerede havde,” husker Janni Pedersen om den første tid efter sin operation.

“Men der gik ikke længe før jeg måtte overgive mig og købe en bh med lomme. Min protese kartede simpelthen rundt hele tiden.”

“Jeg blev helt stresset af det, og det var faktisk rigtig ubehageligt. Jeg holdt op med at bevæge mig særlig meget, fordi jeg var hunderæd for, at protesen hoppede helt ud af min bh.”

“Det var hårdt nok i forvejen at mangle et bryst. Samtidig gik jeg rundt og var angst for, at det falske bryst røg ud.”

 

Protese-bh’ens særlige egenskaber

Det, der gør en bh med lomme til noget særligt er, at den er skræddersyet til dig, der er brystopereret – og at den har de særlige egenskaber, der betyder noget for dig, når du skal bære din protese.

 • Lomme i begge sider, så du kan placere din protese i den præcis den side, du har brug for det.
 • Den isyede lomme holder protesen på plads og giver dig ro til bare at gøre det, du skal – uden at du skal skænke brystprotesen en tanke.
  Den bliver, hvor den skal!
 • Udskæringen over barmen er ofte designet, så den dækker godt ned over hulrummet, hvor du mangler dit bryst.
  På den måde undgår du følelsen af, at andre kan kigge lige ned og se dit ar eller, at du mangler det ene bryst.

 

Dækker dit ar og æseløre i armhulen

Snittet op mod armhulen på en bh med lomme er også særligt designet til brystopererede kvinder.

Det går lidt længere op i armhulen end almindelige BHer og dækker således for det ar, rigtig mange brystkræftkvinder har efter operationen. Et ar, der ville blive irriteret, hvis ikke kanten var løftet lidt op, fordi bh-kanten ville køre op og ned på arret hele tiden.

Mange kvinder får også, hvad de selv betegner som et æseløre over deres ar i armhulen. Det er hud, der hober sig op og hænger lidt ud over arret – og som i en almindelig bh vil brede sig ud over bh’en.

Det er der taget højde for i de fleste protese bh’er med lomme.

Selvfølgelig med det forbehold, at ikke to kvinder har det samme ar – og derfor kan bestemte modeller være bedre for én kvinde, mens en anden skal bruge en anden model for at dække sit ar bedre.

 

Specielle stropper og et særligt bærestykke

Vægten fra din protese kræver sine stropper – særligt, hvis du har en løs brystprotese i modsætning til en selvklæbende protese (Contact brystprotese).

Derfor er stropperne oftest bredere i en bh med lomme end i en almindelig bh, så du får størst mulig støtte til din skulder.
Alle brystopererede kvinder har glæde af de bredere stropper. Det gælder ydermere, hvis du har en forholdsvis stor barm, så har du endnu mere glæde af de brede stropper!

Forede stropper er også en egenskab du finder i mange af BH-modellerne med lomme.
Forede stropper giver sammen med øget bredde på stropperne større velvære for dig og fjerner fornemmelsen af tyngde, når du bærer din protese.

Bærestykket under barmen er på mange modeller lavet til også at hjælpe dig med vægten fra din protese. De er bredere end ellers og supplerer snittet op mod armhulen.

Skålen er formet efter brystprotesen, så protesen får størst mulig støtte og mindst mulig plads at bevæge sig på!

 

Ellen BH med frontlukningBher med lomme og frontlukning

Har du svært ved at nå om på ryggen for at åbne og lukke din bh?

Så er du ikke den eneste!

Rigtigt mange brystopererede kvinder er udfordrede på deres bevægelighed. Og det der med at åbne eller lukke en bh på ryggen… det er svært eller måske endda umuligt.

Så er der heldigvis også en bh med lomme, der kan åbnes og lukkes FORAN: en frontlukket bh.

Der findes adskillige bh’er med frontlukning og lomme.

Nogle af de frontlukkede BHer er med hægter, andre kommer med lynlås. Hvis du er meget aktiv og gerne vil have en frontlukket sports BH, så findes de også.

 

Hvordan ved du, om din protese-bh sidder rigtigt?

Når du tager din bh med lomme på, er det vigtigt, at den sidder godt og rigtigt på dig.

Og hvad betyder godt eller rigtigt så? spørger du og med rette.

Der er nogle enkle tips og tommelfingerregler til, så kommer du godt fra start og får den største komfort med din bh med lomme til protesen:

 • Det er vigtigt, at bh’en sidder godt til uden at stramme.
  Når du lukker din bh, så sæt den i den yderste række af hægter.
  På den måde kan du mærke, om den sidder til som den skal.
  Det giver dig samtidig mulighed for at “spænde” den ind efterhånden som bh’en giver sig. Og det gør den lidt efter lidt, når du har brugt den (og vasket den) et stykke tid.
 • På bagsiden ved du, at din bh sidder rigtigt, når stropperne cirka står vinkelret på bærestykket, der går rundt om dig.
 • Din bh skal sidde godt til, når den er lukket i den inderste hægte.

Effektive skulderskånere i silikoneHvis du føler, at det er stropperne, der bærer din bh med lomme, så er din BH for løs i kanten under din barm.

Det duer ikke, fordi det er underkanten bh’en og dermed selve bh’en, der skal bære vægten. Stropperne skal “bare” holde din barm ind til kroppen.

Snerrer stropperne? Borer de sig ned i din skulder? Det findes der råd for! Hvis du bruger et par skulderskåenere, så slipper du for den værste gnaven.

 

Hvorfor er en bh med lomme dyrere end en almindelig bh?

En protesebh virker dyrere end en almindelig bh.

Det er den, særligt hvis du sammenligner protesebh’en med lomme med en bh, du kan købe i Bilka eller Føtex.

“En bh med lomme koster selvfølgelig mere end, hvad jeg plejede at give for en bh,” siger Marianne Jensen.

“Men det er der bare ikke noget at gøre ved. Mine behov har forandret sig efter min brystoperation. Jeg har brug for den, og jeg synes pengene er givet godt ud, fordi den giver mig tryghed og sikrer, at jeg altid ved, hvor min protese er.”

“Jeg får også den rigtige støtte til mine skuldre, fordi stropperne i min protesebh er bredere og mere forede end i de gamle bher. Det betyder noget for min ryg og mine skuldre.”

 

Protese bh’en hedder flere ting

Ligesom med så mange andre ord og begreber i forbindelse med brystkræft, så bliver en bh med lomme kaldt forskellige ting:

 • En protese-bh
 • En mastektomi-bh (mastektomi er navnet på den operation, hvor kvinden får fjernet et bryst)
 • En BH til protese
 • Bh til brystopererede
 • En bh med lomme

Men uanset hvad bh’en med lomme bliver kaldt, så er særligt designet og fremstillet til brystopererede kvinder, der bruger protese.

 

Køb din bh med lomme på nettet

For nogle brystopererede virker det noget nær uoverskueligt, når de skal købe sig en bh med lomme til protesen.

Både fordi det kan være svært at finde en forhandler i nærheden af, hvor du bor – og fordi det er  grænseoverskridende at gå hen i en butik.

For mange brystopererede er det svært at dele sin sårbarhed med resten af verden, og sårbar kan du godt føle dig, når du har fået fjernet dit bryst. Tanken om at skulle vise sig uden tøj på for en fremmed ekspedient kan skubbe og udskyde din beslutning om at få købt den bh, du har brug for.

“Første gang jeg skulle købe en protese BH, virkede det totalt uoverskueligt. Jeg vidste ikke, hvor jeg skulle gå hen. Og da jeg så fandt ud af, hvor der lå en forhandler af lingeri til brystopererede, så kunne jeg næsten ikke få mig selv derhen.”

“Det var jo ikke fordi jeg var flov over kun at have et bryst. Det var bare svært. Svært at gå ud til en fremmed for at få en bh.”

“Jeg syntes, det var grænseoverskridende. Jeg fik det simpelthen fysisk dårligt ved tanken om at gøre det.”

“I dag køber jeg alle mine bh’er med lomme på nettet.”

“På den måde kan jeg sidde hjemme i min stue og klare det hele. Jeg har god tid til at kigge på de forskellige bh’er uden at skulle vise mig frem eller svare på alle mulige spørgsmål. Jeg ved jo bedst selv, hvad jeg kan lide.”

“Og så får jeg sendt bh’en hjem og kan prøve den i mit eget hjem uden der står en ekspedient og kigger med.”

“Hvis den ikke passer, så returnerer den jeg bare. Det er så dejligt let.”

 

Klik nærmere og find din bh med lomme

Livja forhandler et bredt udvalg af bher med lomme fra Anita, Amoena og ABC. Livja er således Anita forhandler, Amoena forhandler og ABC forhandler.

I modsætning til mange fysiske butikker, så er der i Livjas webshop er meget stort og bredt udvalg af protese bher. Der er bh’er til kvinder med alle slags bryster!

Store bryster. Små bryster. Midt i mellem bryster.

Til hverdag. Til fest. Til sport. Til liv.

Med lomme til protesen selvfølgelig!

Du har det hele lige ved hånden. Kun et enkelt klik væk.

[button link=”https://livja.dk/produkt-kategori/bher-2/” type=”big” color=”lightblue” newwindow=”yes”] Livja Butikken har åbent hele døgnet. Hele året[/button]