I dine hænder er en film af Samanou A. Sahlstrøm. Filmen I dine hænder handler om Niels, som har en uhelbredelig sygdom.

Niels ønsker at tage styringen med den sidste del af sit liv, men får ingen hjælp af sin familie. I stedet får Niels hjælp af sygeplejersken Maria, der vælger at følge med ham til Schweiz, hvor det er fuldt lovligt at tage sit eget liv.

En anderledes kærlighedshistorie

Filmen ligner ikke nogen anden film. Det gør emnet om aktiv dødshjælp heller ikke. I dine hænder er en skæv kærlighedshistorie mellem to mennesker, der på hver deres måde og med hver deres forudsætninger sidder fast i livet.

I dine hænder er også en fortælling om det moderne menneskes uendelige rastløshed og behovet for hele tiden at være i kontrol – også når det handler om at sætte det sidste punktum i sit eget liv.

Filmen har premiere d. 21. maj 2015 i 20 biografer forskellige steder i landet. Ugen efter kommer filmen op i yderligere 10 biografer. B

Debat i København og Aarhus

Onsdag den 27.maj 2015 kl. 16.40-18.40 viser Grand Teatret i København filmen I dine hænder. Bagefter filmen er der en kort paneldebat om dødshjælp. Centerchef, professor Helle Timm, hospiceleder Lisbet Due Madsen og psykolog Niels Peter Agger sidder i panelet, mens journalist Line Vaaben styrer debatten.

Tirsdag den 26. maj 2015  kl. 16-18 kan I dine hænder ses i Øst for Paradis i Aarhus. Også her er der efter filmen debat om emnet dødshjælp. Her deltager formand for Etisk Råd, Jacob Birkler og formand for landsforeningen ‘En Værdig Død’, Flemming Schoollart i panelet.

Du kan også besøge filmens Facebooks side.

Mange stjerner i I dine hænder

Filmen I dine hænder har allerede ved premieren høstet MANGE stjerner fra diverse anmeldere.

I filmen møder du disse stjerner:

Lisa Carlehed – Maria
Peter Plaugborg – Niels
Johanna Wokalek – Julia
Kirsten Olesen – Mor
Gustav Dyekjær Giese – Bror
Henrik Vestergaard – Peter
Genre: Drama/Arthouse Film
Instrueret af: Samanou A. Sahlstrøm

 

[author] [author_image timthumb=’on’]https://livja.dk/wp-content/uploads/2015/07/Lotte-Seheim-s-h.jpg[/author_image] [author_info]Lotte Seheim er journalist (DJ), brystkræftoverlever og livsnyder. Hun har stiftet LivJa for at hjælpe andre kvinder, der har eller har haft brystkræft, med at komme fra kræft til kræfter.[/author_info] [/author]